[O1] Gdzie są kanały odpływowe w drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KrzysztofK
    Classic
    • 2005
    • 26

Zamieszczone przez szkoda
    Janusz, wielkie dzieki :!: :kufel
    Zamieszczone przez Arek
    i ja sie podłączam
    no wiec dzis ich nie odebralem bo ktos byl wczesniej u kolegi i zostaly mu tylko 4, wiec nie wzialem zadnych. Odbiore wasze i swoje razem chyba w poniedzialek ( zobacze jak mi sie sprawy poukladaja ) :szeroki_usmiech
  • BioBogon
    Elegance
    • 2005
    • 921

Polała mi się woda przez głośnik. Drzwi mam zaklejone dynamatem od wakacji i nie miałem z tym żadnych problemów do tej pory. Parę ulewnych deszczów drzwi przetrwały bez problemu, ale teraz 2 razy pojawiła mi się woda przy głośniku. Rozebrałem drzwi i wszystko jest szczelne - dynamat robi swoje. Woda leje się przez głośnik.

Wygląda, że jest jakiś problem z odpływem tej wody z wnętrza drzwi. Obmacałem całe drzwi i jakoś nie widzę tam dziur, którymi mogłaby woda spływać. Stąd moje pytanie czy są i gdzie jakieś kanały odpływowe w drzwiach? Zakładam, że są jakieś, bo do tej pory nie było problemu z wodą i się musi coś przytykać. Czy ktoś może mnie pointruować jak przetkać te kanały i gdzie są?
    Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• adaś
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2006
      • 876
      • Volkswagen

Odplywy sa w dolnych czesciach drzwi, tam gdzie blacha jest sprasowana na wasko. W przednich drzwiach sa 4 otwory. Jezeli bedziesz mial problem z ich znalezieniem, zerknij na drzwi, ktore nie ciekna. Tak a propos ja mam podobny problem, ale u mnie sa otwory. Zagladalem ostatnio pod tapicerke i zauwazylem ze uszczelnienie wokol glosnikow sie rozszczelnilo. Jak sie zrobi cieplej zagladne tam z silikonem.
      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• jotka
        Drive
        • 2006
        • 66

Re: Gdzie są kanały odpływowe w drzwiach

Zamieszczone przez BioBogon
        Wygląda, że jest jakiś problem z odpływem tej wody z wnętrza drzwi. Obmacałem całe drzwi i jakoś nie widzę tam dziur, którymi mogłaby woda spływać.
        otwory są na 100% w dolnej części drzwi od spodu, wiem bo sam wytłumiałem matami. najlepiej spojrzeć od dołu, jest kilka otworów, nie pamiętam dokładnie 3, może 4 na dole. Może się przytkały dziubnij je wkrętakiem :twisted:

pozdro
        jk

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Miałe ten sam problem.
          ja zdjąłem głośniki i pod spód podłożyłem kawał luźnej folii ( dolny brzeg do korytka) i na nią przykręciłem głośnik. teraz woda (patrzyłem) leci po folii do korytka a później przez otwory na zewnątrz.
          pzdr.
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• BioBogon
            Elegance
            • 2005
            • 921

Znalazłem 3 otwory, wyglądają na drożne. Wsadziłem śrubokręt i blokuje się na blasze. W weekend sprawdzę od góry czy jest nic ich nie przytyka.

Dzięki za info.

b-bar01, panel głośnika mam wyłożony folią z wywinięciem na dół tak jak piszesz. Może musze to jeszcze poprawić. Jak przyjdzie wiosna to rozgrzebie drzwi.
            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

Pracuję...